Stilul scandinav este iubit in intreaga lume si din motive intemeiate, estetica este curata si fara dezordine, creand un spatiu liber și relaxant.

Designul interior scandinav este simplu, sustenabil, intentionat in esenta si admirat pentru ceea ce creeaza: spatii confortabile, gandite, care sunt minime, da, dar si gazduiesc articole care au o semnificatie speciala pentru tine. O masuta de cafea veche din lemn transmisa de la bunica ta, un obiect decorativ adus dintr-o calatorie  sau vesela din ceramica realizata de mesteri artizani – daca au sens pentru tine, toate au un loc in casa ta. Mai presus de orice, filosofia de design scandinava crede ca un design bun ne ajuta sa traim vieti mai fericite si mai pline de satisfactii. Astazi, intr-o lume aglomerata, in continua schimbare, stilul scandinav ofera stabilitate, calm, confort.

Cateva principii cheie ale stilului scandinav:

1. LESS IS MORE

Designul scandinav pune accent pe spatiile luminoase și deschise, cu suficient spațiu pentru a te mișca si a respira in ele. Elementele vizuale precum liniile curate și spațiul alb evoca un sentiment de calm. Ce nu este cu siguranta o camera scandinava? O camera aglomerata. Desigur, primul pas pentru majoritatea este declutter-ul. Dar, in loc sa alegeti un aspect strict si ultra-minimalist, va sugeram sa urmariti lagom, un termen suedez care se traduce prin “in between” sau “just right.”. Nu vrem prea mult si nici prea putin.

Pentru a va concentra pe definitia individuala a termenului suedez, adaugati sau eliminati articole pana cand simtiti ca ati ajuns in punctul dorit. Si nu uitati: cumparati si adaugati piese in camerele dvs. cu atentie. 

O piesa de decor deosebita ce ofera si utilitate este veioza din teracota si in

2. ALEGE CALITATEA

In conformitate cu traditia scandinava, investiti in piese de înalta calitate, polivalente sau practice, daca nu le aveti deja. Mobilierul scandinav, corpurile de iluminat si alte obiecte functionale ar trebui sa aiba un aspect modern, simplu. Atunci cand articolele obisnuite sunt bine realizate (si din materiale de inalta calitate), ele pot deveni elemente decorative in sine.

Cautati designul in piesele obisnuite, cum ar fi acest set de perie si faras din lemn si fier, ce uneste traditionalul cu modernul, formand astfel un obiect util si placut la vedere pentru casa dvs.

3. NATURA IN INTERIOR

Puteți onora natura ca principiu de design scandinav prin incorporarea elementelor naturale, cum ar fi lemnul , piese inspirate din natur, plante de cas si textile naturale, cum ar fi lana, inul, iut,  si altele. 

Cu ajutorul ghiveciului suspendabil de la Bloomingville veti aduce natura la interior, fiind  realizat din fibre naturale.

4. CULORILE NATURII (CU ACCENTE DE CULOARE)

Cand va ganditi la culoare, imitati paleta naturii – ganditi-va la pamant, piatra si lemn. O schema de culori neutre este simpla, dar sofisticata, iar alegerea unor versiuni mai deschise ale culorii peretilor ofera lejeritate, la fel ca si lemnul deschis. Cu accente mai mici, culorile luminoase și îndraznete sunt binevenite in casele noastre.

Ca de exemplu aceasta vaza , cu o forma parca inspirata din natura, de o culoare superba de albastru va fi o infuzie de bucurie.

5. CONTRAST

Ca si in cazul majoritatii stilurilor de design interior, designul camerelor scandinave se bazeaza pe principiul de design al contrastului. Contrastul se poate aplica unei game largi de elemente de design: culoare, forma, dimensiune, textura, stare de spirit etc.

Adauga un element contrastant peretilor, ca de exemplu acest ceas din marmura neagra 

6. HYGGE

In esenta, hygge inseamna a crea o atmosfera calda si a te bucura de lucrurile simple din viata.

Daca intrebi o persoana daneza, probabil iti va spune ca lumanarile sunt cea mai importanta parte a crearii unei atmosfere hyggelig acasa. Alege suportul nostru de lumanari din ceramica pentru a crea acel hugge mult dorit.

 

Oamenii din tarile nordice — Finlanda, Danemarca, Norvegia, Suedia — sunt considerati in mod constant printre cei mai fericiti din lume. Cultura scandinava se concentreaza pe a trai o viata fericita si plina de satisfactii, iar filozofia designului scandinav reflecta acest lucru. Un design estetic simplu, dar intentionat, ne poate ajuta sa ne concentram asupra a ceea ce avem cu adevarat nevoie in casele noastre si in viata noastra, eliminand ceea ce nu este necesar și lasandu-ne mai fericiti si mai impliniti.